29 Ekim 2010 Cuma

AKASYA BALI

akasya balı


Akasyabalı doğal şartlarda, kendine özgü kokusu ve tadı ile çok ayrıcalıklı bir baldır. Akasyabalı çok uzun süreden beri tedavi edici ve tadlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Besleyici ve kuvvet vericidir. Mikropların üremesini önler. Yara iyileştirici etkiler gösterir. Çocuklarda sık görülen ağız iltihaplarına (aft, ağız yarası) karşı başarı ile kullanılır. Akasyabalı , bileşiminde bulunan çeşitli vitamin, mineral, organik asit ve enzimler nedeniyle hazm edilmesi kolay , besleyici ve birçok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özellikler gösterir. Akasya balı , bileşim maddelerince zengin oluşu nedeniyle özellikle sağlıklı yaşamda önde gelen gıda maddeleri arasında yer almaktadır. “Balın, difteri, boğmaca, verem, ülser, bazı cilt ve sinir sistemi hastalıkları gibi 500’e yakın hastalığın tedavisinde olumlu etkileri saptanmıştır. Balın bilinen bu özellikleri sağlamasında, antimikrobiyel, antioksidan ve büyüme faktörü biyoaktivitesi gösteren bileşenler etkili olmaktadır” Yararları nedeniyle balın her gün düzenli olarak tüketilmesi.Akasya ağacı Doğu Karadeniz şeridinde oldukça yaygın yetişen bir ağaç türüdür.Nisan ve mayıs aylarında çiçek açar ve tatlı bir baldır




www.ekinemekgida.com

ekinemekgida@hotmail.com

05336983935

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder