29 Ekim 2010 Cuma

YAYLA ÇİÇEK BALI

Tamamen Doğal Bal çeşitleri  Karakovan Balı, Kestane Balı, Yayla Balı, Akasya Balı, Anzer Balı, Petekli Karakovan Balı ve Ihlamur balı


Yayla balı Ülkemiz de doğası bozulmamış, Çiçek bitki varlığı bol olan, Türkiye’nin en verimli, Kaçkar yaylasındaki kır çiçeklerinden elde edilir. Açık renkte hoş bir koku ve          keskin tadı olan bu Yayla balı , kahvaltıların olmazsa olmaz denilebilecek bal çeşididir.Aynı zamanda bölgemiz biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynak yönetim projesi kapsamında Dünya Çevre Birliği UNESCO'nun koruması altına alınan bölgede Yayla balı üretimini yapmaktayız.Düzenli olarak alınan 1-2 çorba kaşığı Yayla balı nın sinir sistemlerini güçlendirdiği ve insanın ıhtıyacı olan enerjiyi sağladığı bilinmektedir.Balın kalitesi ve çiçek sayısı nın çokluğuna bağlıdır.Bunun için diyoruzki Kaçkar Yayla balı çok değerli ve besleyicidir.

YAYLA BALINDA BULUNAN MADDELERçiçek balında demir 3.95 mg oranında bulunuyor. çiçek balında Bakır minerali 0,32 mg oranında gözüküyor. çiçek balında Mangan oranı 2,0 mg dir. Çinko oranı çiçek balında 4.4 mg oranında gözleniyor. Sodyum oranı çiçek balında ise 40.9 mg oranında bulunuyor. Potasyum oranı çiçek balında ise 998 mg olarak tespit edildi. Son olarak çiçek balında 146 mg belirlendi

YAPILAN BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA
Ağız yaralarının iyileştirilmesine 
Akciğer hastalıklarının (Astım,Bronşit,verem)gibi 
hastalıkların iyileştirilmesine 
Bağırsak iltihabının giderilmesine
Bel ağrılarının giderilmesine Ciltte bulunan lekelerin giderilmesine 
Hafızanın güçlendirilmesineKanın temizlenmesine 
Nezle ve grip gibi hastalıkları iyileştirilmesine
Öksürük ve nefes darlığı gibi hastalıkların giderilmesine
Cinsel iktidarsızlığın giderilmesine 
Ve Bunlar gibi birçok
hastalık için kestane balının faydaları olduğu ortaya çıkmıştır


ÜRÜN TENEKE FİYAT:(25kgX25TL)=625.TL DIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder