
EKİN EMEK ORGANİK EKİNBAL Tamamen doğal alanlarda konuşlanan kara kovanlarımızda doğal bal üretilmektedir. Arılarımızı kışın Karadenizın dağ köylerinde kışlatırken,bal sezonunun başlaması ile birlikte Kaçkar Dağlarındaki Yüksek yaylalara götürülmekte ve bal sağımını da burada yapmaktayız.
Kestane karakovanbalı nı süzme olarak Tamamen Doğal ortamda hiçbir zirai ilaçlamanın yapılmadığı alanlarda üretmiş olduğumuz ürünlerimizi Trabzon Tarım il müdürlüğü ve Gebze yüksek teknolojiler enstitüsü laboratuarlarında analizi yapılarak sağlığa uygun ortamda ambalajlanarak , en uygun fiyat ve yüksek kalite ile halkımıza sunmayı görev bilmektedir…
EKİN EMEK ORGANİK EKİNBAL "Artvin’in Borçka, Hopa, Arhavi ve Murgul ilçelerinde, arıların kestane çiçeği ve komar ağacı çiçeğinden üretilen "Artvin karakovanbalı" balı, anzer balı gibi, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Haziran sonlarına doğru sağımı olan balın; özellikle mide, karaciğer, çocukların sağlıklı gelişmesi, yaşlılarda ise bütün hastalıklara karşı vücut direncinin en üst seviyeye çıkartılması, hemoroit, ve üst solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor. "
Kestane balının birçok bilinen olumlu yönleri vardır. Kendine özgü keskin ve az miktarda acı tadıyla bilinir ve birçok tedaviye destek amaçlı kullanılır
- Adele ağrılarına iyi gelir
- Ağız yaralarının iyileştirilmesinde önemli rol oynar
- Akciğer hastalıklarının (Astım,Bronşit) iyileştirilmesinde
- Bağırsak iltahabının giderilmesinde
- Bel ağrılarının giderilmesinde
- Ciltte bulunan lekelerin giderilmesinde
- Hafızanın güçlendirilmesinde
- Kanın temizlenmesinde
- Nezle ve grip gibi hastalıkların iyileştirilmesinde
- Öksürük ve nefes darlığı gibi hastalıkların iyileştirilmesinde
- Bunlar gibi birçok hastalık için kestane balının faydaları vardır
Balın:
- Cılız ve zayıf kalmış çocukların gürbüzleşmelerini sağladığını biliyor muydunuz!...
Balın; Cinsel gücü artırmaya iyi geldiğini biliyormuydunuz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder